20.oktober 2001

UKA 2001/26

 

BETÆNKNING

 

Afgivet af Landstingets Social-og Arbejdsmarkedsudvalg

vedrørende

 

Forslag til ændring af Landstingsforordning om boligsikring i lejeboliger

 

Afgivet til ændringsforslagets 2. behandling

 

Landstingets Social-og Arbejdsmarkedsudvalg har under behandlingen bestået af:

 

Landstingsmedlem Asii Chemnitz Narup, Inuit Ataqatigiit, formand
Landstingsmedlem Ruth Heilmann, Siumut, næstformand
Landstingsmedlem Vittus Mikaelsen, Siumut, suppleant for Ruth Heilmann
Landstingsmedlem Mikael Petersen, Siumut
Landstingsmedlem Jakob Sivertsen, Atassut
Landstingsmedlem Loritha Henriksen, Kattusseqatigiit

 

Landstingets Social-og Arbejdsmarkedsudvalg har efter 1. behandlingen under EM2001 gennemgået Forslag til ændring af Landstingsforordning om boligsikring i lejeboliger med bemærkninger.

 

Høringssvar

På grund af forslagets rent tekniske og økonomiske karakter har forslaget ikke været til høring i andre instanser end Økonomidirektoratet.

 

Forslagets indhold.

Ændringsforslaget til Landstingsforordning om boligsikring i lejeboliger er fremsat som en konsekvens af aftalen mellem KANUKOKA og Grønlands Hjemmestyre om bloktilskud for 2002 for kommunerne. Aftalen indebærer, at Landskassen afholder 60 % af udgifterne til boligsikring, mens kommunerne yder 40 % af udgifterne til boligsikring fra 1. januar 2002, som er ikrafttrædelsestidspunktet for ændringsforslaget.

Dette har været baggrunden for at ændre på Landstingsforordning om boligsikring i lejeboliger, som Landstingets vedtog under FM 2001.

Et flertal i udvalget bestående af Inuit Ataqatigiit, Siumut og Kattusseqatigiit indstiller ændringsforslaget til vedtagelse i den foreliggende form.

Et mindretal i udvalget bestående af Atassut skal udtale, at beløbene til boligsikringen, i forbindelse med forordningsforslagets vedtagelse, også skal vedtages. Da dette kommer til at betyde huslejeforhøjelser for lejerne, fastholder ATASSUT, at færdigbehandlingen af forordningsforslaget bliver udskudt.

Med disse bemærkninger skal Landstingets Social-og Arbejdsmarkedsudvalg overgive Forslag til ændring af Landstingsforordning om boligsikring i lejeboliger til 2. behandling.

 

Asii Chemnitz Narup,

formand

Vittus Mikaelsen

Mikael Petersen

Jakob Sivertsen

Loritha Henriksen